De Stichting heeft ANBI Status

Ja, goed nieuws!

Onze stichting heeft het ANBI keurmerk gekregen van de belastingdienst. Dat betekent dat sponsors het bedrag dat ze aan onze stichting doneren mogen aftrekken van de belasting. Voorbeeld: Wie €50 aan onze stichting schenkt krijgt van de belastingdienst € 18,50 of € 24,50 terug. Dat is goed nieuws voor ons en onze sponsoren. Maar met de toekenning spreekt de Belastingdienst, de overheid dus, ook het vertrouwen uit dat onze stichting goed met het geld van de sponsoren zal omgaan. Daar zijn we dankbaar voor.

Om de ANBI status te krijgen kijkt de belastingdienst hoe de stichting waarborgt dat het geld goed wordt besteed. Ook wordt nagegaan of de stichting voldoende doet om fraude te voorkomen. Dan gaat het om vragen als: wie mag er geld uitgeven; worden de uitgaven goed verantwoord; is er een deugdelijke boekhouding en wordt er wel met een meer-ogen-principe gewerkt. Verder kijkt de belastingdienst of de stichting goed heeft nagedacht over de doelstelling en de haalbaarheid van een en ander. Daartoe hebben we ondermeer ons meerjarig strategisch beleidsplan ingestuurd.

Wij zijn dankbaar dat we deze mijlpaal hebben bereikt en we hopen dat we het benodigde bedrag van onze sponsoren zullen krijgen. Van het benodigde bedrag, ongeveer € 120.000 is nu ongeveer € 30.000 ontvangen. We kunnen aan het werk.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.