Mia Nijland
Mijn naam is Mia Nijland. Iedereen is van waarde, wie je ook bent. Iedereen mag zichtbaar en gelijkwaardig meedoen in de samenleving. Dat is een grondrecht. Maar het is ook een maatschappelijke uitdaging. Door mijn rol bij de Belevingstuin wil ik daar mijn steentje aan bijdragen..

Iedereen is van waarde, wie je ook bent. Iedereen mag zichtbaar en gelijkwaardig meedoen in de samenleving. Eén van de grondrechten in ons bestaan. Maar het is ook een maatschappelijke uitdaging, want nog niet iedereen doet mee. Kansen en oplossingen zijn vaak te vinden in de eenvoud van het leven. Precies daar zit mijn drijfveer om als ambassadeur bij te dragen aan het initiatief van de Belevingstuin in Hattem. Als het lastig is voor Petralien om ergens anders te spelen, waarom zou je andere kinderen dan niet bij haar laten spelen. Geef elkaar de ruimte, sla de handen in elkaar en ga op zoek naar wat wel kan in plaats van wat niet. Ja, dat vind ik nou zo mooi aan dit plan van dit bijzondere gezin.

Mijn naam is Mia Nijland. Ik ben 60 jaren samen met mijn man Frans en ik woon in Zwolle. Tessa, onze dochter, woont in Utrecht. Ik ben orthopedagoog voor kinderen met intensieve zorgvragen, kinderen zoals Petralien. Deze groep is ongevraagd (24/7) afhankelijk van anderen en langdurig of zelfs hun hele leven, aangewezen op zorg. De complexiteit van zorgvragen én van het zorgstelsel maakt dat deze gezinnen vaak buiten de samenleving vallen. Ze lijden in stilte of gaan juist de barricade op. Dit moet niet nodig zijn. Ze worden al genoeg geraakt. Er moet gewoon standaard een goed vangnet zijn, eenvoudig geregeld en gericht op een fijn leven, meedoen en passende zorg. Niet meer en niet minder. Dit is waar ik me sterk voor maak, samen met hen zelf en beroepskrachten uit mijn brede netwerk. Ik schrijf er af en toe over op www.zorgsaamininsalland.nl.

Ik laat me inspireren door ontmoetingen en mooie gesprekken met gelijkgestemden, door een goed artikel, een post op LinkedIn, ‘Mathijs gaat door’,  maar ook door een mooie wandeling of fietstocht. Ik luister graag naar muziek, ik hou van ‘gezellig thuis’, van een etentje met een glaasje wijn en ik ben gek op city trips.

Een deel van mijn vrije tijd gaat naar www.gelukcentraal.nl. Samen met andere vooruitdenkers zoeken we naar een nieuwe, solide basis voor een menselijke samenleving. Een fundament met gelukspijlers en ingebouwde voorwaarden voor ‘meedoen’, naar wens en vermogen. Dat mijn vrije tijd en werk elkaar vaak raken, mag duidelijk zijn. Dit is prima zolang het met hart en ziel kan.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Belevingstuin Petralien de verbindende rol gaat krijgen die het verdient. Als alle kinderen hier samen spelen, is het voor hen ook vanzelfsprekend om samen te leven, en dat is wat geluk brengt voor iedereen.

Bel me terug
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.