Petralien
Inspirator
Mijn naam is Petralien Lombi Kroes ik ben geboren op 05 juli 2014. Ik woon bij mama Virginie en papa Wilco. Ik zit op de Twijn. Daar ga ik elke dag naar school.

Ik ben geboren met het Downsyndroom en met een complete hartafwijking (AVSD). In de nachten word ik beademd, omdat ik zelf stop met ademen.

In 2021 hebben artsen ontdekt dat mijn twee bovenste nekwervels verkeerd zijn gaan groeien. Daarom ben ik geopereerd. Dat was best wel spannend voor ons.  

Na de operatie mag ik niet meer springen, terwijl trampolinespringen mijn lust en leven was. Ik ging ook heel graag naar een indoor speelparadijs, maar dit mag na de operatie niet meer. Voor mij is het heel belangrijk om afgeschermd en in betrouwbare omgeving te spelen. Daarom is het niet meer mogelijk om 'drukke ' plekken te gaan. Mocht ik een gekke beweging maken kan dit voor mij fataal aflopen. Daarom is het belangrijk voor mij om verantwoord te spelen.

Papa en mama willen de tuin verbouwen zodat ik weer lekker kan spelen en genieten in een aangepaste tuin met snoezelmaterialen. Ze doen dat niet alleen voor mij maar ook voor veel anderen kinderen, die net als ik aangepaste materialen nodig hebben. Maar er mogen ook andere kinderen komen. Ik hoop dat er heel veel mensen zijn die hen willen helpen met de bouw. Want bouwen is veel werk en het alle materialen kosten veel geld.  

Ik zou het heel fijn vinden als er straks andere kinderen bij ons komen om met mij samen te spelen. Zodat ik toch nog sociale contacten heb.

Bel me terug
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.